Connect with us

DÜNYA

Dünden Bugüne Yarından Geleceğe Sebiha Karaosman

Dünden Bugüne Yarından Geleceğe

Avatar

Published

on

Zaman, kıymetini bilmeden harcadığımız, fazlasını hayal edip elimizdekini kaybettiğimiz mucizeleri barındıran, üzüntüleri unutturan Dünümüz ,bugünümüz ve Yarınımız ile alakalı olarak bizler buna geçmişimiz ve geleceğimiz dedik . Yaşadıklarımız ve yaşayacaklarımız. Kayıplarımız ve umutlarımız. Önümüz ve arkamız. Diyerek yazı dizimizde örnek alınacak değerleri ağırlamak istedik .

21 Eylül 2020 tarihli başta, Enerjinin Yıldızları olmak üzere 3 gazetemizde “İyi ki varsın” isimli yazı dizimizin konuğu olan;Sabiha Karaosman ‘ ı anlatırken ,Her birimiz küçükken anne-babalarımızın içimize ektiği zihinsel ve duygusal tohumlarla büyüyoruz derken ,köy yaşamında zorluklara göğüs geren bir Anne ve Memur bir Babanın 5 çocuğundan bir tanesi olarak ,

17 Ağustos 1969 Kırıkkale’ ye bağlı Çelebi ilçesinde dünyaya gelen ve annesinin kendisini köy yaşantısında Ekin tarlaları içerisinde harmana hazırladığı günün sabahında dünyaya getirilen ,bir kız çocuğunun dünyaya gelmesinde oluşan tüm bu zorluklarla hayat hikayesi başlayan yaşam hikayesinde Dünü. Bugünü ve Yarını anlatmak istedik.

Eğitim Yılları , Kariyerinde umut ettiğinin bir tık fazlası kadar olmasa da , 1986 da üniversiteyi kazanmanın hazzı ile 2 yıllık , Açık öğretim Fakültesi İşletme bölümünü de okuyarak Lisans Eğitimini tamamladı.. 2014 Yılında da Hacettepe Üniversitesi Hastane ve Sağlık Kurumları Yönetimi dalında Yüksek Lisans yaptı. Evli ve 2 çocuk Annesi

Sebiha Karaosman ;
Hayatımızı izlemediğimizin farkında bile olmayız diyen Sabiha Karaosman ; Ya geçmişe takılmışızdır. Ya gelecekteki mucizeleri beklemeye. “Bu gün mü? Bu gün sıradan bir gün. Uyandığımdan beri dün nasıl eğlediğimizi düşünüyorum.” “ Bugün değil de yarın nelerle karşılaşacağız diyor.
Kırıkkaleli İş Adamları ve Yöneticiler Derneği Genel Sekreterliği ve Doğru İnsanlar Zinciri Platformu Kurucu Genel Başkanlığı görevlerini halı hazırda sürdürüyor.

Doğru İnsanlar Zinciri Platformu 256 kişiden oluşan İçinde Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatarında olduğu Türkiye ve Yurtdışı genelinde her türlü siyasi görüş, mezhep ve meslek dallarından olan insanların bir arada ötekileştirmeden ortak değeri Vatan ve İnsan sevgisi olan içinde bir çok sivil toplum kuruluşları başkanlarının da olduğu geniş yelpazeli ve ezber bozacak nitelikte bir platform. Amacı Toplumda farkındalık oluşturmak ve doğru işlerin öncülüğünü yaparak güzel projelere imza atmak. 30 Haziran 2023 yılında Sebiha Karaosman’ın kurduğu bu platform geniş yankı uyandırmak da ve ilgiyle takip edilmektedir.
Yeryüzünde, içinde yaşadığı çevresine giderek üstünlük kurmaya çalışan, onu kendi gereksinimleri doğrultusunda değişikliğe uğratan, böylece doğal seçilimin ayırıcı baskısını en alt düzeye indiren tek varlık insandır. Hiçbir canlının zekâsı insanınki ile boy ölçüşemez. Zekâmız ve buna bağlı olarak geliştirdiğimiz karmaşık ve o ölçüde de çeşitli davranış örüntülerimizle her ne kadar canlılar dünyasında apayrı bir konumda olsak da, günlük yaşantımızda kendimizi diğer canlılarla sürekli özdeşleştirmeye çalışır, içimizde adeta onlardan bir parça bulmaya çaba gösteririz. Bu bazen belirli nezaket kurallarını aşsa bile, birçok hayvanın postunu birbirilerimize giydirmek için adeta yarış ederiz.
Hacettepe Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığında Kiralama Müdür Vekilliği görevinden sonra 2023 yılında, Hacettepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Fakülte Sekreteri olarak iş yaşamına devam ediyor.

Günümüzde yani Bugün ; Ülkemizde Üniversiteler hakkında şu ifadelere yer verirken onu dinlemenin yanında önemli mesajlar verdiğinin farkına vardık .
Üniversiteler kuruldukları ilk yıllardan beri kültürel, sosyal ve ekonomik gelişmelerin beşiği olarak etraflarını aydınlatmış, zaman içinde yeni düşüncelerin filizlendiği, toplumlara yön veren araştırmaların yapıldığı, bilim ve teknoloji alanında ilklerin yaşandığı kurumlar hâline gelmişlerdir. Türkiye’deki üniversiteleri üniversite-toplum etkileşimi açısından ele alarak devam eden çalışma, ülkemizde üniversitelerin gelişimine kısaca değindikten sonra üniversitelerimizde yaşanan sorunların bir özeti ile devam etmekte ve çözüm önerileri sunmaktadır. Geleceğin üniversitelerini şekillendirecek eğilimler ve Avrupa’da oluşmaya başlayan üniversite birlikleri ile devam eden eser, üniversite öğrencilerinin ideal bir üniversiteden beklentileri ile noktalanmaktadır. Diyor.

Dün bir anı, yarınsa bir ümit… Bugün tek gerçek olan… Yapabileceğin tek zaman dilimi. Dününü ve yarınını yazdığın tek sayfan… Yazan da sensin okuyan da.
Dünü, Bugünü ve Yarını anlatırken Hz Mevlana’ nın güzel bir sözünü hatırlatarak .
“Bilmeyen ne bilsin bizi bilenlere selam olsun. “ sözü ile adeta yazı dizimizin ana temasına vurgu yapıyor.
Sebiha Karaosman ‘ ın ;
Dünden Bugüne bu engin deneyim, bilgi, beceri ve başarılarının devam etmesinin, Gelecekte’ de başta ülkemiz sonrasında Dünyamız adına, sosyal yaşam ve dayanışma alanında, katacağı pozitif değerlerin bilinci ile saygılarımızı sunuyoruz.

Levent KANDEMİR

REKLAMLAR
Yorum yapmak için tıklayın

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

DÜNYA

Litvanya İş Delegasyonu ve ULUSKON’ Gaziantep’ te “İhracat Kalkınmanın Temelidir” Konulu Toplantısı Gerçekleştirecek

Avatar

Published

on

ULUSKON, Uluslararası Yatırım ve İş Konfederasyonu, Uluslararası iş Dünyası Çerçevesinde ticari, sanayi veya sanatsal vb. yapılacak iş anlaşmalarını gerçekleştirmek adına heyet ; 2023 Aralık ayı başında ,ULUSKON Genel Başkanı, Birleşmiş Milletler (UNOPS) Danışmanı ve Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) Danışmanı Nezaket Emine Atasoy başkanlığında Litvanya’nın başkenti  Vilnius’ ta önemli temaslarda bulunmuştu,

Türkiye ve Litvanya arasındaki ihracat, ithalat ve ticaretin gelişmesine yön vermek adına, Vilnius Ticaret, Sanayi ve Zanaat Odası Genel Müdürü Dr. Almantas Danilevicius, Genel Müdür Danilevicius, Türkiye Cumhuriyeti Vilnius Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Ümit Ateşağaoğlu bu imza töreninde hazır bulundu.

ULUSKON Başkanı Nezaket Emine Atasoy;

Türkiye’nin Litvanya’ya ihracat potansiyeli olan sektörler arasında gıda, ev tekstili ve hazır giyim, demir-çelik mamuller, kimyasal madde ve ürünler, otomotiv yan sanayi, elektrikli araçlar, sanayi makinelerinin öneminden bahsederek ,

Türkiye–Litvanya İş Konseyi olarak Büyükelçilik ve Ticaret Müşavirliği ile koordineli çalışarak, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.

Nezaket Emine Atasoy ;

Geleneksel diplomasiye baktığımız zaman, büyükelçilikler ve konsoloslar tarafından Uluslararası resmi aktörler, Toplumlararası diplomasi ve Ara Kulvar Diplomasisi olarak bilinen ‘‘Diplomacy’’ kulvarında  ‘Diplomasi yeni bir dünya düzenidir” diyebiliyoruz.

Kültürel diplomasi faaliyetleri devletlerin kendi kültürel değerlerinin çeşitli araçlar ile diğer ülke halklarına tanıtılması yönündeki çalışmaları kapsamaktadır. Kültürel diplomasi faaliyetlerinin devlet eliyle yürütülmesinin yanı sıra, STK’ lar -Federasyonlar, sosyal ağlar ve gelişen internet uygulamalarıyla etkililiği yüksek kişiler ve dijital ünlülerin sosyal medya içerikleriyle de yürütüldüğü ve bu kapsamda kültürel diplomasi faaliyetlerine olumlu katkılarda bulunulduğu düşünülmektedir. 

ULUSKON Heyeti başta olmak üzere, Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi H.E Ričardas Degutis ve Litvanya İş Delegasyonu’nun Uluskon’un ev sahipliği yaptığı İş Misyonu çerçevesinde Türkiye/Gaziantep ziyareti vesilesiyle, çok sayıda Basın Mensubu, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ve Kamu ve Özel Sektör temsilcilerinin katılım yapacağı Gaziantep Tenis ve Atıcılık Kulübü Şehitkamil/Gaziantep adresinde  2 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 18:30-22:00 arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonunda sizleri de aramızda görmek istiyoruz.

ULUSKON, Uluslararası Yatırım ve İş Konfederasyonu Başkanı

Nezaket Emine ATASOY

DAHA FAZLA HABER

DÜNYA

ATO BAŞKANI GÜRSEL BARAN ATO MECLİSİ’NDE BAŞKENT’TEN DİREKT UÇUŞLAR KONUSUNU DEĞERLENDİRDİ

Avatar

Published

on

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Başkent’in gelişimi açısından yurt dışına direkt uçuşların önemine dikkat çekerek, “Ankara’nın ticaret, ihracat ve turizm başta olmak üzere hangi alanda gelişmesi söz konusu olursa olsun konu daima yurt dışına direkt uçuşlara geliyor” dedi. ATO’nun Ankara’dan yurt dışına direkt uçuşlar konusunda yaptığı çalışmalarla pandemi öncesi dönemde bu konuda ilerleme kaydedildiğini dile getiren ATO Başkanı Gürsel Baran, “Ancak pandemi tüm gelişmeleri tersine çevirdi.  Bugün İstanbul Havalimanı’ndan haftalık yurt dışı uçuş sayısı 4 bin iken Esenboğa Havalimanı’ndan sadece 160 uçuş gerçekleştirildiği görülüyor” diye konuştu.

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası’nın Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada Başkent’ten yurt dışına direkt uçuşlar konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ankara Ticaret Odası’nda yönetime geldikleri günden bu yana Başkent’ten yurt dışına direkt uçuşların artmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getiren Baran, konuyu ilgili mercilere taşıdıklarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın destekleriyle pandemi öncesinde bu konuda ilerleme kaydedildiğini söyledi.

Başkent’in gelişimi açısından yurt dışına direkt uçuşların önemine dikkat çeken Baran, “Ankara’nın ticaret, ihracat ve turizm başta olmak üzere hangi alanda gelişmesi söz konusu olursa olsun konu daima yurt dışına direkt uçuşlara geliyor. Sizin de yakından bildiğiniz gibi göreve başladığımız günden bu yana, bu konu bizim gündemimizin ilk sıralarında yer aldı. 2020 yılına kadar şehrimizden yurt dışına direkt uçuşlar konusunda bir ivme yakalamıştık ancak bu süreçte başlayan pandemi tüm gelişmeleri tersine çevirdi. Türk Hava Yolları’nın iştiraki olan AnadoluJet’in merkezinin Ankara yapılacağı söylendi ancak sonradan bundan vazgeçildi. Sonra AnadoluJet’in adı da değiştirilerek AJet adında yeni bir marka oluşturuldu. Geldiğimiz noktada, İstanbul Havalimanı’ndan 120 ülke 280 destinasyona, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 51 ülke ve 154 destinasyona uçuş gerçekleştiriliyorken, Esenboğa’dan sadece 25 ülke 41 destinasyona uçulabiliyor. İstanbul Havalimanı’ndan haftalık yurt dışı uçuş sayısı 4 bin iken, Esenboğa Havalimanı’ndan sadece 160 uçuş gerçekleştirildiği görülüyor. Diğer yandan yeni düzenleme neticesinde AJet Yolcuları CIP hizmetlerden yararlanamadığı gibi uçak içi ikram da alamıyor.” dedi

DAHA FAZLA HABER

DÜNYA

Bizimle Geleceğe Adım Atın: TÜSİAV Enerji Zirvesi

Avatar

Published

on

Türkiye’ de ,Enerji yönetimi ve verimliliği etkinlikleri kapsamında TÜSİAV “Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı” ve ATO “Ankara Ticaret Odası” tarafından desteklenen Enerji Zirvesi ile sektörün birbirinden değerli isimlerini bir araya getirecek olan ;

 “Enerjimizi Enerjinizden Alıyoruz” temasıyla 14 Mayıs 2024 Salı  günü , ATO Meclis Salonunda gerçekleştirilecek TÜSİAV  Enerji Zirvesi; temiz enerjiye, sürdürülebilirliğe ve dijital bir geleceğe olan taahhüttün bir ifadesidir. Bu etkinlik, Ankara başta olmak üzere ,enerji liderlerini, çevre aktivistlerini, sürdürülebilirlik uzmanlarını ve her yaştan katılımcıları bir araya getirerek,  Enerji “Elektrik Piyasası” alanında geleceğin nasıl inşa edileceği konusunda fikir alışverişinde bulunma fırsatı sunar.

Zirvede ATO -Ankara Ticaret Odası Başkanı Sayın Gürsel Baran başta olmak üzere, ASO-Ankara Sanayi Odası Başkanı Sayın Seyit Ardıç konuşmalarının yanı sıra ,kamu ve özel sektörden  Enerji Alanında Elektrik, doğal gaz, akaryakıt ve LPG piyasaları ile iş dünyasından ulusal ve uluslar arası kurumların katılması ön görülmektedir.
 
TÜSİAV Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfının düzenlediği Enerji Zirvesi’nde; “Enerji Piyasalarında Son Gelişmeler”, “Arama Üretim”, “Türkiye Elektrik Piyasası”, ”Enerji Krizi”, “Elektrik Piyasası”, “Karbon Piyasaları”, “Hidrojen ve Enerji Depolama”, “Yenilenebilir Enerji” gibi önemli oturum başlıklarıyla enerjiye dair tüm gelişmeler geniş kapsamlı olarak ele alınacak. 

TÜSİAV Başkanı

Veli Sarıtoprak

DAHA FAZLA HABER

TAKVİM

Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

HABER BURADA

ENERJİ20 dakika ago

Ferruh Temel Zülfikar’ın acı günü

TABGİS Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ferruh Temel Zülfikar’ın ağabeyi Sedat Zülfikar vefat etti. Merhumun cenazesi 30 Nisan 2024 Salı günü...

DÜNYA15 saat ago

Litvanya İş Delegasyonu ve ULUSKON’ Gaziantep’ te “İhracat Kalkınmanın Temelidir” Konulu Toplantısı Gerçekleştirecek

ULUSKON, Uluslararası Yatırım ve İş Konfederasyonu, Uluslararası iş Dünyası Çerçevesinde ticari, sanayi veya sanatsal vb. yapılacak iş anlaşmalarını gerçekleştirmek adına...

DÜNYA1 gün ago

ATO BAŞKANI GÜRSEL BARAN ATO MECLİSİ’NDE BAŞKENT’TEN DİREKT UÇUŞLAR KONUSUNU DEĞERLENDİRDİ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Başkent’in gelişimi açısından yurt dışına direkt uçuşların önemine dikkat çekerek, “Ankara’nın ticaret, ihracat...

DÜNYA2 gün ago

Bizimle Geleceğe Adım Atın: TÜSİAV Enerji Zirvesi

Türkiye’ de ,Enerji yönetimi ve verimliliği etkinlikleri kapsamında TÜSİAV “Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı” ve ATO “Ankara Ticaret Odası” tarafından desteklenen...

DÜNYA3 gün ago

İhracat ve Bankacılık Dünyasının Önemli Aktörleri TİM’de Bir Araya Geldi

İGE A.Ş.’nin düzenlediği “İhracatın Finansmanı Buluşmaları”, Türkiye İhracatçılar Meclisinin ev sahipliğinde TİM Dış Ticaret Kompleksinde gerçekleştirildi. İhracatı Geliştirme A.Ş. (İGE)...

DÜNYA3 gün ago

VETFEST 2024 Dünya Veteriner Hekimler Günü Etkinliği Ankara Ticaret Odası ATO’da Gerçekleştirilecek

Dünya Veteriner Hekimler Günü,  her yıl olduğu gibi Nisan ayının son cumartesi gününe denk gelen 27 Nisan 2024  tarihinde saat 09.00...

DÜNYA4 gün ago

M.Rifat Hisarcıklıoğlu Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya geldi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter...

DÜNYA6 gün ago

TÜSİAV ENERJİ ZİRVESİ

TÜSİAV Enerji Zirvesi 14 Mayıs 2024 Ankara Ticaret odası Meclis Salonu

DÜNYA7 gün ago

Dünden Bugüne Yarından Geleceğe Tahsin Üzülmez

Dünden Bugüne Yarından Geleceğe Tahsin Üzülmez

DÜNYA1 hafta ago

M.Rifat Hisarcıklıoğlu Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’ne katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’ne katıldı.​ Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, birlik ve...

REKLAMLAR

Haber Burada

seers cmp badge