Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü Toplu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Başta Marmara olmak üzere, bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız. Biz bunu yapar mıyız? Yaparız. Biz bunu Haliç’te yaptık mı? Yaptık. Haliç’i nasıl temizlediysek ki daha büyük bela idi, inşallah müsilaj belasından da denizlerimizi kurtaracağız” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan Pendik Millet Bahçesi’nde düzenlenen “5 Haziran Dünya Çevre Günü Toplu Açılış Töreni”ne katıldı.
Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Zonguldak’ta Uzun Mehmet Camii’nin yanındaki millet bahçesinin hem hizmete açıldığını hem de bizzat görme imkânı bulduğunu belirterek, şehre yakışan güzel bir eseri Zonguldak’a kazandırmış olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul, Aydın, Kars, Malatya, Muş, Trabzon, Mersin ve Adıyaman’daki 10 ayrı millet bahçesinin daha “Dünya Çevre Günü”nde hizmete açıldığını dile getirerek, ayrıca Van, Niğde ve Batman’daki atık su arıtma ile Artvin Hopa’daki içme suyu arıtma tesislerinin açılışının gerçekleştirildiğini anlattı.
Yine Antalya Alanya, Kocaeli Körfez, İstanbul Tuzla, Ankara Kızılcahamam ve Gaziantep Şehitkamil ilçelerindeki atık getirme merkezlerinin de bugün hizmete sunulduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı zamanda Antalya Kaş, İstanbul Pendik, Konya Kulu, Muğla Seydikemer ilçelerinde yapımı tamamlanan bisiklet yollarının da resmî açılışının gerçekleştirildiğini aktardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplamda 814 milyon lirayı bulan millet bahçesi, atık su arıtma tesisi, atık getirme tesisi ve bisiklet yolunun halkın istifadesine sunulmuş olduğunu ifade ederek, Muğla’daki 37 mavi bayraklı halk plajı, Köyceğiz ve Dalyan’da 38 korunan alan, Muğla Gökova, Konya Beyşehir, Samsun Kızılırmak’ta 120 koruma izleme alanı ile Kastamonu’da doğu çınarı ve Mersin’de zeytin olarak 84 anıt ağacıyla ilgili çalışmaların resmî açılışının da bu törenle gerçekleştirildiğini söyledi.
“SALGIN DÖNEMİNDE YEŞİL ALANLAR İNSANLARA NEFES BORUSU İŞLEVİ GÖRDÜ”
Tüm eser, tesis ve hizmetlerin hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, eserlerin Türkiye’ye kazandırılmasında emeği geçenlere şükranlarını sundu.
Hastanelerin salgın döneminde milletin sağlığının korunmasında hayati öneme sahip olduğu gibi millet bahçeleri başta olmak üzere yeşil alanların da adeta insanlara nefes borusu işlevi gördüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Daha 20 yıl öncesine kadar pek çok şehrimizin yakasına yapışan hava kirliliği sorununun ülke genelinde önemli ölçüde azaltılmasında doğalgazın yaygınlaştırılması yanında açtığımız parkların ve bahçelerin büyük rolü olmuştur. Çevre alanında gerçekleştirdiğimiz hizmetleri millet bahçeleri projelerimizle taçlandırıyoruz. Ülkemizin tamamında toplam 56 milyon metrekarelik bir alanı bulan 324 millet bahçesi yapmak için kollarımızı sıvamıştık. Bugüne kadar 61 millet bahçesini tamamlayarak hizmete sunduk. 46 ilimizde 10 milyon metrekarelik bir alana sahip 80 millet bahçesi şu anda yapım aşamasındadır. Ayrıca ülke genelinde 183 millet bahçesiyle ilgili çalışmalarımız da proje ve ihale safhasındadır.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu projeyle sadece şehirlere yeşil alanlar kazandırmakla kalmayıp aynı zamanda çocuklardan yaşlılara kadar her kesimin ihtiyaç duyduğu sosyal alt yapıyı da milletin hizmetine sunduklarını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, inşa edilen her millet bahçesiyle şehirlere, bulunduğu bölgeye sosyal, kültürel ve ekonomik değer katan cazibe alanları oluşturduklarına işaret etti.
Çoğu şehir merkezlerinde yer alan millet bahçelerinin afetlerde de toplanma alanı hizmeti vereceğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte dün Uzun Mehmet Camii’ni açtık. Ama Uzun Mehmet Camii’ni açmakla kalmadık, şu anda burada Uzun Mehmet Camii ile birlikte tüm oradan itibaren Karadeniz sahilini adeta bir kordon boyu olarak bitirecek yeni bir projeyi de Zonguldak’ta hayata geçireceğiz” dedi.
“AĞAÇLANDIRMADAKİ FAALİYETLERİMİZİ DAHA DA HIZLANDIRACAĞIZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehirlerin merkezlerine millet bahçeleri ve diğer çalışmalarla dikilen milyonlarca ağacın huzurla dinlenilecek bir gölge hem de çocuklara çevre sevgisini aşılayacak bir sembol olarak asırlarca yaşayacağına inandığını dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde şehirde yaptığı ağaçlandırma ve yeşil alan çalışmalarını hatırlatarak, “Çevre bizim işimiz. Yeşil bizim işimiz. Biz bundan sonra da bunu yapmakla kalmayacak, bu noktada özellikle ağaçlandırmadaki faaliyetlerimizi daha da hızlandıracağız” dedi.
Bisiklet yollarını da şehirlerdeki insanların hayat kalitesini artıran hizmetler arasında gördüğünü aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilhassa büyükşehirlerde fiziki hareketleri giderek azalan insanların sağlıklarını korumak ve trafik yükünü azaltmak için bisiklet kullanımını teşvik ettiklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hazırlıklarını sürdürdüğümüz Türkiye Bisiklet Yolu Master Planı’nı tamamladığımızda Avrupa bisiklet ağı ile ülkemizi bütünleştirmiş olacağız. Planın tamamlanan güzergâhlarıyla ilgili uygulama projelerinin önemli bir kısmını bu yaz aylarına yetiştirmeye gayret edeceğiz. Proje tamamlandığında Edirne’den bisiklete binen bir vatandaşımız Hakkâri’ye kadar güvenli ve kolay bir şekilde gidebilecektir” açıklamasında bulundu.
“KARBONDİOKSİT EMİSYONLARINI KATI ATIK TOPLAMA TESİSLERİYLE KONTROL ALTINA ALMAYI BAŞARDIK”
İnsan ve çevre sağlığının korunmasında kritik öneme sahip katı atık toplama tesislerini de ülke genelinde yaygınlaştırdıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kuraklığın giderek daha büyük bir tehdit hâlini aldığı şu dönemde yer altı ve yer üstü su kaynaklarımızı korumanın önemi artıyor. Küresel ısınmanın en önemli sebeplerinden biri olan çöplerden yayılan metan gazı ve karbondioksit emisyonlarını inşa ettiğimiz katı atık toplama tesisleriyle kontrol altına almayı başardık. Aynı şekilde biliyorsunuz Kartal, Pendik burada da yine metan gazı çöp depolama alanlarıyla bir tehdit vardı ve bu tehditten de Pendik’imizi, Kartal’ımızı yine biz kurtardık. Şimdi oralarda konutlar var. Yaptığımız yatırımlarla sayısını 15’ten 90’a yükselttiğimiz katı atık toplama tesislerimiz nüfusumuzun 70 milyonuna hizmet veriyor. İnsan sağlığını koruma ve suyun kirlenmesini önlemede bir diğer önemli yatırımımız atık su arıtma tesisleridir. Ülkemizdeki atık su arıtma tesislerinin sayısını 145’ten 1170’e çıkartarak belediye nüfusunun yüzde 90’ına hizmet verebilir hâle getirdik. Gelişen teknoloji sayesinde artık atık suyun pek çok farklı alanda kullanılma imkânı doğmuştur. Bu yöndeki yatırımları ve çalışmaları da destekliyoruz.”
Konuşmasında Marmara Denizi’nde görülen müsilaj sorununa da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, müsilaj gibi sorunların kaynağının arıtılmadan denizlere bırakılan atık sular olduğunu söyledi.
Bu konuda Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a talimat verdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Hiç gecikmeden ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi niye bunu yapmıyor, İzmir niye yapmıyor, Konya bunu niye yapmıyor, şu niye yapmıyor, bu niye yapmıyor?’ demeyeceğiz. Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak bu işi koordinasyonuna alacaksınız, üniversitelerle beraber el ele verip bütün başta Marmara olmak üzere, bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız. Biz bunu yapar mıyız? Yaparız. Biz bunu Haliç’te yaptık mı? Yaptık. Haliç’i nasıl temizlediysek ki daha büyük bela idi, inşallah müsilaj belasından da denizlerimizi kurtaracağız. Tabii benim korkum şimdi bu Karadeniz’e yayılır, Karadeniz’den bir de Marmara’ya bunun bir girdisi olursa bela büyüktür. Hiç gecikmeden bu adımı atmamız lazım. Tabii iklim değişikliği sebebiyle deniz suyu sıcaklığındaki artışın da bu tabloda önemli bir payı var. Bakanlığımız 300 kişilik bir ekiple Marmara’nın 91 ayrı noktasında, karada da tüm atık su arıtma, katı atık tesisleriyle kirlilik kaynağı olabilecek her yerde şu anda denetimlerini sürdürüyor. Müsilaj istilası ancak belediyelerden üniversitelere ve özel sektörümüze kadar tüm kurumlarımızın ortak gayretiyle çözülebilecek bir sorundur. Hazırladığımız eylem planıyla tüm kurumlarımızın katkısını alarak bu meselenin üstesinden geleceğimize inanıyorum.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşref-i mahlûkat sıfatıyla insanın en başta gelen görevinin Allah’ın emanetleri olan tabiata, hayvanlara, canlı, cansız diğer tüm varlıklara müşfik davranmak, onlarla uyum içerisinde hayatını sürdürmek olduğunu söyleyerek, insanla çevre arasındaki bu ilahi ölçünün şehirleşme anlayışlarının da özü olduğuna dikkati çekti.
“Şehirde yaşayanın ‘medeni’, şehir dışında yaşayanın ‘vahşi’ olduğu anlayışı bize ait değildir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tam tersine bizde vahşi, nerede yaşarsa yaşasın vahşidir. Medeni de aynı şekilde nerede yaşarsa yaşasın medenidir. Bir başka deyişle yaşadığı çevreye saygısı ve üretimiyle değer katan insan hayatını nerede sürdürürse sürdürsün medenidir. Buna karşılık yaşadığı çevreyi tüketen, kirleten, çirkinleştiren, sadece alan ama ona hiçbir şey vermeyen kişi de nerede yaşarsa yaşasın medeniyet dairesinin dışında demektir. Köylerde nice medeni insana rastlarken, şehirlerde de nice vahşinin kol gezdiğini görebiliyoruz. İçtiği sudan soluduğu havaya, kopardığı bitkiden tükettiği yiyeceğe kadar her konuda emanet bilinciyle, kul hakkı şuuruyla hareket eden insanlardan oluşan bir toplumda diğer pek çok araz gibi, çevre sorunu da olamaz. Rahmetli bir hocam şöyle derdi; ‘Çocuklar sakın ha’ çevreciliği konuşuyoruz ya, çevre günündeyiz ya, ‘Arabasında giderken içtiği sigarayı kalkıp da arabasının penceresinden dışarı atıyorsa o bir çevre katliamı yapıyor demektir.’ İnceliği görüyor musunuz? ‘Sigarasının paketini atıyorsa o bir çevre katliamı yapıyor demektir.’ Affınıza sığınıyorum, ‘Eğer giderken yolun kenarına tükürse bile o bir çevre katliamı yapıyor demektir.’ İşte biz böyle bir medeniyetten geliyoruz. Şehirlerimize de bu anlayışla bakmamız şarttır.”
“Toprağı sadece çok katlı binalar dikerek, yollar, köprüler, altyapı tesisleri yaparak şehir hâline getiremezsiniz” uyarısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuru toprağı canlı bir şehir hâline getirenin, hayata bakışları ve günlük pratikleriyle onun içinde yaşayan inşalar olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güzel şehirleri beton, demir, cam malzemeler değil, güzel yürekli insanlar inşa eder. Yürekler bozulmuşsa, hangi malzeme kullanılırsa kullanılsın ortaya çıkan şehirler güzelliği yansıtmaz. Ecdadımızın inşa ettiği ve hâlâ hayranlıkla baktığımız şehirlerin altında işte bu anlayış vardır. Kendi medeniyetimizin mührünü şehirlerimize vuracak bir tasavvuru yerleştirmek için gece-gündüz mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.
Hacı Bayram Veli Hazretleri’nin “İnsan şehri inşa ederken aslında taşla toprağın arasında kendini de inşa eder” sözünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de ihtiyaçları olanın bu idraki canlı tutmak, yükseltmek, her işe rehber kılmak olduğunu vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her alanda olduğu gibi çevre alanında da büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını, ilhamını kadim medeniyetimizden alan bir anlayışla süratlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.
Pendik Millet Bahçesi’ni “muhteşem” olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı yapılan millet bahçesi, atık su arıtma tesisleri, atık getirme tesisi ve bisiklet yolu projeleriyle mavi bayrak koruma alanı, koruma, izleme ve anıt ağaç çalışmalarının tekrar hayırlı olmasını diledi.
Pendik Millet Bahçesi’nde faaliyet yürüten çevre gönüllüsü müfettiş çocukları da gözlerinden öptüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile ekibine de tekrar teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, kurdele keserek, yapımı tamamlanan projelerin açılışını gerçekleştirdi.
Açılış töreninin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik Millet Bahçesi’ni gezdi.
Uluslararası Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu (ULUSKON) Başkanı ve Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Nezaket Emine Atasoy, Gambiya Ulaştırma, Bayındırlık ve Altyapı Bakanlığı Başkanlığında Bakan ve yerel yöneticiler ve yerel şeflerin katılım gösterdiği gün boyu süren bir toplantı gerçekleştirdi.
ULUSKON Investment Yönetim Kurulu Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Gambiya’nın büyük bir yatırım potansiyeline sahip olduğunu belirterek, savunma sanayisi, altyapı projeleri ve dijital dönüşüm alanlarında projeler gerçekleştireceklerini ifade etti.
ULUSKON ‘nun, bu projelerle Gambiya’nın kalkınmasına katkı sağlamayı ve Türkiye ile Gambiya arasındaki ekonomik ilişkileri daha da güçlendirmeyi hedeflediği belirtildi
Gambiya Ulaştırma Bayındırlık ve Altyapı Bakanı yaptığı konuşmada ULUSKON Heyeti ve Başkanı başta olmak üzere tüm yetkilileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken yetkililerin toplumla diyalog kurmaya yönelik bu tarz girişimlerin proje ve Yatırımlar adına başarıya ulaşmasındaki hayati önemini de vurguladı.
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonu ve destekleri ile “Geçmişin İzinde Geleceğini Keşfet” sloganıyla, Marmara Bölgesinde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde ve Trakya Bölgesindeki Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Bandırma On yedi Eylül Üniversitesi paydaşlığında, 17 – 18 Şubat 2025’de gerçekleşecek ‘Bölgesel Kariyer Fuarları’ etkinliğine “GOLTEKS PETROL ve KİMYA SANAYİ Limited Şirketi” Ana Sponsor olarak katılım yapmanın büyük heyecanı içerisindeyiz.
İÇDAŞ Kongre Merkezi – Çanakkale ‘de gerçekleşecek etkinlik kapsamında ,iş gücü piyasasını genç yeteneklerle buluşturmayı, istihdam ve girişimcilik potansiyelini artırmayı, aynı zamanda kamu ve özel sektör kuruluşlarının tanınırlığını pekiştirmeyi hedeflemektedir. 300’den fazla firma ve 50.000’in üzerinde ziyaretçinin katılımı beklenen fuar, bölgede güçlü bir istihdam köprüsü oluştururken, kamu kurumlarının, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının genç yeteneklere ulaşmasını ve Türkiye’nin geleceğine katkı sağlayacak iş birliklerinin kurulmasını amaçlamaktadır.
Etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek paneller, seminerler ve tanıtım programlarıyla katılımcılar, bireysel ve kurumsal hedeflerine daha etkili şekilde ulaşabileceklerdir.
Bizler GOLTEKS PETROL ve KİMYA SANAYİ Limited Şirketi olarak ,2012 YILINDA Madeni yağ üretim, istihdam ,iş hacmi, teknik ve teknolojik alanlarda kaliteli ürün üretmek anlayışını hedefleyerek 2016 yılında GOLTEKS ; GL VE PLATİNİUM Madeni yağ Çanakkale Biga da fabrikasını kurduk . Yıllık 50.000 ton üretim yapma kapasiteli ve donanımlı fabrikalarımızda,
ENER-G başta olmak üzere ,Naturachem ve petrotecnic GL VE PLATİNİUM Madeni yağ Markaları ile GRES YAĞLARI,BENZİNLİ VE DİZEL GROUP MADENİ YAĞLAR ,DİŞLİ,ENDÜSTRİYEL GROUP YAĞLAR ,HİDROLİK SİSTEM YAĞLARI KALIP VE KESME YAĞLARI VE SOĞUTMA YAĞLARI kategorilerinde hizmet vermekteyiz.
Orhan KAPLAN ,
Sizlerin de bildiği gibi Trakya Bölgemizde Eğitimlerine devam eden Üniversitelerimiz genç ve dinamik yapıları, nitelikli eğitim-öğretim modelleri ve güçlü teknolojik altyapı faaliyetleri ile öğrencilerine, Trakya Bölgesi ve ülkesine daima katma değer üreten bir bilim yuvası olmuştur. Bu önemli organizasyona Ana Sponsor olmamız ile inanıyorum ki bölgemize de çok önemli bir değer sunmuş olacağız. Değerli destekleriniz, katılımınız ve iş birliğiniz için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum ifadelerine yer verdi.
Uluslararası Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu (ULUSKON) Başkanı ve Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Nezaket Emine Atasoy, Gambiya’nın başkenti Banjul’da, Gambiya Yatırım ve İhracatı Teşvik Ajansı ile işbirliği protokolü imzaladı.
ULUSKON heyeti, ULUSKON Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy başkanlığında 6-9 Ocak tarihlerinde Gambiya’nın başkenti Banjul’a ziyarette bulundu ve önemli temaslar gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında, Türkiye ve Gambiya arasındaki ihracat, ithalat ve yatırımların geliştirilmesi adına Gambiya Yatırım ve İhracatı Teşvik Ajansı ile bir görüşme yapıldı. ULUSKON heyeti, Yatırım ve İhracatı Teşvik Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Ousainou Senghore ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında, Sayın Yönetim Kurulu Başkanı Ousainou Senghore ve Sayın Nezaket Emine Atasoy’un imzasıyla ULUSKON ile Yatırım ve İhracatı Teşvik Ajansı arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Gambiya Yatırım ve İhracatı Teşvik Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Senghore, ULUSKON aracılığıyla Gambiya’ya işbirliği için gelecek iş insanlarıyla özellikle tarım, inşaat, yol, enerji, yol-inşaat tesis ve makinaları ile turizm alanlarında işbirliğine açık olduklarını ifade etti. Ayrıca, Nezaket Emine Atasoy’u Gambiya’da ağırlamaktan büyük bir onur duyduklarını belirterek, yapılan bu protokole elinden gelen bütün katkıyı sağlayacağını ekledi.
Başkan Nezaket Emine Atasoy ise, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesi adına ULUSKON’un bir çözüm ortağı olduğunu ve her türlü iş birliğine hazır olduklarını ifade etti. Gambiya’ya yatırım yapmak isteyen Türk iş insanlarına rehberlik edeceklerini vurguladı. Türkiye Cumhuriyeti Banjul Büyükelçisi Sayın Fahri Türker Oba, Gambiya Yatırım ve İhracatı Teşvik Ajansı ile ULUSKON arasında yapılan bu işbirliği protokolünden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu sözleri ekledi: “Bu protokolün iki ülke arasındaki ticarete önemli bir ivme kazandıracağına inanıyorum ve büyükelçiliğimiz her şekilde destek sağlayacaktır.”
Nezaket Emine Atasoy, Gambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Alkali Fanka Conteh ve Türkiye Cumhuriyeti Banjul Büyükelçisi Sayın Fahri Türker Oba’ya Gambiya seyahatine katkılarından dolayı teşekkür ederek şunları söyledi: “Gambiya Yatırım ve İhracatı Teşvik Ajansı ile imzaladığımız işbirliği protokolü ile ülkeler arası ticaretin gelişmesine yön vermeyi amaçlıyoruz.”
Size daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla çerezleri kullanıyoruz. Çerezler Hakkında Aydınlatma Metni için tıklayınız. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Size daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla çerezleri kullanıyoruz. Çerezler Hakkında Aydınlatma Metni için tıklayınız. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, Gizlilik ve Çerez Politikamızı kabul etmiş olursunuz.
Gerekli cookie, sayfa gezinmesi ve web sitesinin güvenli alanlarına erişim gibi temel işlevleri etkinleştirerek bir web sitesi kullanıma yardımcı olur. Web sitesi bu cookie olmadan düzgün çalışamaz.
Tercih cookies, bir web sitesinin, tercih ettiğiniz diliniz veya bulunduğunuz bölgeniz gibi, web sitesinin davrandığını veya görünüşünü değiştiren bilgileri hatırlamasını sağlar.
İstatistik
İstatistik cookies, web sitesi sahiplerinin anonim olarak bilgi toplayıp bildirerek ziyaretçilerin web siteleriyle nasıl etkileşimde bulunduğunu anlamalarına yardımcı olabilir.
Pazarlama
Pazarlama cookies, ziyaretçileri web sitelerinde izlemek için kullanılır. Amaç, bireysel kullanıcıya ilgi çekici ve böylece yayıncılar ve üçüncü taraf reklamverenler için daha değerli olan reklamları görüntülemektir.
Sınıflandırılmamış
Sınıflandırılmamış cookies, bireysel kurabiye sağlayıcıları ile birlikte sınıflandırma sürecinde olduğumuz cookies.